Αναμνήσεις από την Ηλιούπολή του ΄66 , '67 , ΄68 & ΄75 Μέσα από Τρία Βίντεο

Τρία βίντεο  που ξυπνά αναμνήσεις από  το μακρινό 1966 ,1967,1968 και 1968


 
Ποιος Παλιός Ηλιουπολίτης θυμάται το λούνα παρκ στην Ηλιούπολη στην Κεντρική Πλατεία στην Ηλιούπολη ?

 
Το παρκακάτω βουβό φιλμ 8 mm ανοίγει με ένα κλασικό παιχνίδι του λούνα παρκ, το carousel, το οποίο είναι γεμάτο με παιδάκια. Ο κινηματογραφιστής στέκεται στο παιχνίδι μ’ ένα κοριτσάκι να τον χαιρετάει ενώ τριγύρω βλέπουμε πλήθος κόσμου. Ακολουθεί το παιχνίδι, κούνιες-βάρκες με παιδιά να διασκεδάζουν αλλά και ενήλικες. Το φιλμ κλείνει με τον φακό να εστιάζει σε μια παρέα ενηλίκων που διασκεδάζει στο παιχνίδι.





Παρέλαση 25ης Μαρτίου τις δεκατίες 1967 -1968 μέσα από βουβό φιλμ super  8mm




Μέσα σε ένα έγχρωμο βίντεο 1 λεπτού και 13 δευτερολέπτου απεικονίζεται η Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης από μια πολυκατοικία στη διασταύρωση  των οδών Βενιζέλου & Πουσουλίδου.


Περιγραφή: Βρισκόμαστε σε νεόδμητη πολυκατοικία στην Ηλιούπολη στη διασταύρωση των οδών Σ. Βενιζέλου και Πουσουλίδου, κάτω από την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Ένα αγόρι χοροπηδά χαρούμενο στο μπαλκόνι, ενώ ο κινηματογραφιστής μάς δείχνει με πανοραμικό τη γειτονιά. Βλέπουμε τον κεντρικό δρόμο Σ. Βενιζέλου και στο βάθος την πλατεία. Γύρω οι πολυκατοικίες που έχουν αρχίσει να κτίζονται ανάμεσα από μικρές μονοκατοικίες και άδεια οικόπεδα. Στη συνέχεια παρακολουθούμε τρία κορίτσια που περπατούν στο πεζοδρόμιο, ώσπου αντιλαμβάνονται τον κινηματογραφιστή και τρέχουν γελώντας να κρυφτούν. Τελευταίο πλάνο από τον δρόμο με την πολυκατοικία και τους οικείους του κινηματογραφιστή στο μπαλκόνι.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναμνήσεις από τον Παλιό Χειμερινό & Θερινό Κινηματογράφο "Κανάρια"ή "Τέξας" (Ηλιούπολη)

Αναμνήσεις από τον Παλιό Θερινό Κινηματογράφο "ΝΕΛΛΗ"στην Ηλιούπολη